Godis, på en måndag?

Tyr och Vilde lyckades hitta en godispåse i ett av skåpen (hade jag inte lyckats gömma den bättre?) och visade stolt upp sitt fynd. Och sen sa T; Nu ska vi äta godis! 
Och när jag försökte påpeka att de redan ätit godis så det sprutat ut genom öronen på dem i helgen så påminde han mig om något jag minns allt för väl, nämligen att jag sagt att på sommarlovet får man äta lite extra godis. ;) Skulle aldrig ha sagt det! Eller så skulle jag ha lagt till att det är vi föräldrar som får äta lite extra godis. ;) 
Hur som helst rök den godispåsen som jag hade tänkt spara *s* T och V satt och mumsade i sig godiset när de satt och kollade på Ice Age. 

Annars har det inte hänt speciellt mycket här hemma på sistone. E (bonusdottern) har varit och hälsat på en kompis på Öland, och andra bonusdottern var på Gotland och hälsade på en kompis. Det verkar som att Tristan har fått en tillväxtspurt också..Han är 2,5 (imorgon åtminstone!) år nu men känns betydligt större. Tack och lov "pratar" och låter han inte i närheten av lika mycket som V och T gjorde i samma ålder (och fortfarande gör!). Tristan verkar vara en lite lugnare och blygare kille, men han har väl bestämt sig för något så SKA det bli så också! ;) 

Alla hemma

Mina fyra kom hem från sin pappa förra veckan. Herregud vad jag saknat dem! Två veckor är för mycket ;) Den här veckan har vi åkt på lite kortare äventyr, försökt hitta på lite saker barnen kunde tänkas gilla. Vi har t.ex. varit på landet och på grönan. Grönan tyckte barnen var lika kul som vanligt och min lilla attityd-kille T blev förstås vansinnig när han inte var tillräckligt lång för att få åka samma sak som storebrorsorna. Och Vilde gör verkligen skäl för sitt namn! Han är mer vild än någonsin och jag skulle behöva åtta armar och tjugo par ögon till bara för att hålla ögonen på honom! :)
Nu i veckan blir det en tripp till Åland också. Dock inte med dom två minstingarna. De större barnen behöver få uppmärksamhet utan vilda småsyskon i närheten. Så ser ni några speciellt vilda barn på en ålandsbåt så lovar jag att dom varken är föräldrarlösa eller kriminella busar - dom är mina. ;) Likaså om ni ser ett blondt litet yrväder på fast mark - då är han också min.
Det är konstigt hur jag lyckats få dom vildaste men också världens mest underbara barn. Varenda en av dom är bäst i världen. ;)

Graven + Renovering

Vi hade inga planer för dagen så vi bestämde oss för att "hälsa på" våra två lite extra speciella barn. Tog oss en tur till graven. "Kul" att se att de runt omkring också sköter om sina gravar, mindre kul när det är vildvuxet så man får gissa sig till vart graven är. Förutom att "hälsa på" Starla och Alastor svängde vi också förbi Axels grav, min gamla kompis son som dog 1,5 år gammal. Tristan reagerade inte så mycket, han vet ju knappt vem Starla och Alastor är heller..Vilde däremot blev lite ledsen. Det är dom tillfällena man får förklara livet och döden för barn, ganska skönt att han inte är såå frågvis än dock. Men det kommer kanske.

Vi hade tänkt renovera lite här hemma också. Det blir till att tapetsera om i tre av rummen samt byta golv. Till att börja med. :)

RSS 2.0