Hur jag minns Starla

Som sagt, idag är det tre år sedan jag hade henne i min famn och såg henne lämna oss.

Starla var mitt och Andreas första gemensamma barn. Vi hade längtat så länge efter henne! Första gången jag såg henne tyckte jag att hon var perfekt. Det slutade jag aldrig att tycka. Men vi märkte snart att hon kanske inte var som alla andra och tids nog fick hon sin diagnos och marken öppnade sig under våra fötter. Hur tar man det egentligen som förälder när man får höra att ens barn förmodligen kommer att dö inom två år, och troligen betydligt tidigare än så? Det finns inget svar på den frågan. Jag minns inte riktigt själv hur jag reagerade. Världen stannade upp och det susade i huvudet. Men, vår tjej var speciell. Hon blev ett halvår. Hon blev ett år. Hon blev två år. Vi började våga hoppas! Hon blev tre år också. Men i samma veva började hon bli sämre, och bara en dryg månad senare hade vi förlorat henne. Men jag är stolt över henne! Hon klarade av det läkarna sa att hon inte skulle klara av. Hon lurade döden och kämpade på och fick alla runt omkring henne att skratta och le.
Jag minns när jag mådde som sämst. Starla visste när jag mådde dåligt och gav mig då antingen en kram eller la sin hand mot min kind och log. Hon sa ingenting, men hon fanns där. Och hon fick mig alltid att le! Världens finaste lilla tjej som var unik på mer än ett sätt. Och så älskad hon var utav sina syskon! Och hur hon smälte alla i sin omgivning! Det var tack vare Starla jag lärde mig att man inte alltid behöver säga så mycket. Starla pratade väldigt lite, men hon var empatisk och som jag sa fanns hon alltid där. Det är delvis tack vare henne jag har blivit den jag är idag, och det är också tack vare henne jag klarat av hela den här situationen. Jag vet att hon skulle vilja att jag kämpade. Och jag kämpar, för hennes skull. För Andreas skull. För resten utav barnens skull.

Många säger att Starla skulle ha älskat att ha träffat sina småsyskon Alastor och Juno. När någon säger det svarar jag alltid att det har hon redan gjort. Jag tror inte på någon Gud, himmel eller helvete. Men jag tror att det finns något mer bortom döden. Och jag tror på att Starla är med sin lillebror. Och jag är övertygad om att hon på ett eller annat sätt redan träffat sin lillasyster. Hennes docka, som hon kanske skulle ha sagt.
Att förlora henne var det absolut tuffaste jag varit med om. Men jag försöker att inte vara ledsen. Istället försöker jag vara glad för att vi faktiskt fick ha henne hos oss i tre år. Och jag är så stolt. Stolt över att just jag fick vara hennes mamma. Att just jag fick äran att ha en solstråle i mitt liv.

Älskade, älskade barn. Mamma saknar dig!

3 år

Idag är det tre år sedan vår älskade lilla tjej lämnade oss. Tre år!
Det finns inte ord för känslorna idag. Det är svårt att faktiskt se att solen lyser ute, att det är vår  och allt det där. Allt jag minns är känslan av att ha mitt barn i famnen och se när hon tittar på mig en sista gång och drar sitt sista andetag.
Jag älskar dig, älskade och underbara unge!

Namnsdag

Gissa vem som har namnsdag idag?! Lilla Juno såklart! ;-) Sedär, det rimmade ju!
Juno är nu 2 månader gammal och hon är en liten tjej som vet precis vad hon vill och när hon vill. Oftast är hon en lugn och glad bebis, men på två sekunder kan hon skrika så man tror att storebror satt sig på henne! ;-) Då vet man att lilltjejen är hungrig och då duger det inte med att vänta i två minuter, då ska hon ha mat NU!
Dock är det en ganska ångestladdad helg. På måndag är det 3 år sedan Starla somnade in i mina armar. Det är otroligt hur fort tiden har gått! Samtidigt tycks tiden ha stått stilla. Det är en märklig känsla som inte riktigt går att beskriva.

Jag har åtminstone en duktig bebis...

Ibland hänger hjärnan inte riktigt med. Jag planerar och planerar, men glömmer ändå bort hälften. Och snurrigt kan det också bli ibland! Jag är en hejare på att blanda ihop saker och ting. Som igår när vi skulle åka och handla så fick jag alla barnen att sätta sig i bilen och precis när jag själv hoppat in i bilen säger Enya "men mamma, ska inte Luci med?". Konstig fråga tyckte jag, han satt ju i bilen! Men när jag vände mig om såg jag honom inte. Däremot kom han precis ut genom ytterdörren. Oops! Det är lätt att glömma bort de större barnen ibland. ;-) De är ju så stora att de klarar saker och ting själva, och ibland händer det tyvärr att jag tar saker och ting för givet och senare inser att jag kanske inte borde ha gjort det...
Men, jag har åtminstone en duktig bebis! Igår sov hon hela natten för första gången! Hon är så otroligt lik Starla, både utseendemässigt och personlighetsmässigt. Starla log och skrattade hela tiden, vilket även Juno gör. Sitter man och kollar på henne fyrar hon av det ena leendet efter det andra!
Sedan sist jag skrev har det också blivit en del kalas. Min syster fyllde 35 i slutet på mars, Andreas bror har fyllt år, och idag fyller Andreas år! Med tanke på påsken så firar vi bara med familjen idag, nästa helg kommer lite släktingar och firar honom. Juno tänkte slå på stort och verkligen fira sin pappa idag, med en spya rakt i ansiktet! *S* Och tänk att jag är lika kär i min gubbe fortfarande efter dessa år! Han är världens bästa make :-)
Och snart fyller jag själv år också, tillsammans med min brorsdotter (vi fyller ju år på samma dag...). Jag vill inte tänka på att jag snart har blivit ett år äldre. Men det spelar ju inte så stor roll egentligen. Jag har lyckats med så mycket i mitt liv. Jag har fantastiska ungar!

RSS 2.0